Заседание на Общински съвет Добрич
Заседание на Общински съвет Добрич / Дарик Добрич, архив
Добрич ще се побратими с румънския град Кълъраш, решиха на днешното си заседание местните парламентаристи. Предложението бе внесено за гласуване от кмета Йордан Йорданов. Той информира, че в общината е било получено предложение за подписване на договор за партньорство с румънския град като логично продължение на дългогодишно и успешно сътрудничество на общинските администрации от  двете съседни държави по разнообразни трансгранични проекти.

Кълъраш е административен център на окръг Кълъраш в Югоизточна Румъния, разположен на брега на река Дунав, срещу българския град Силистра. Според кмета на Добрич подписването на договор за побратимяване с Кълъраш ще създаде допълнителни възможности за обмяна на опит в различни сфери на дейност и за реализация на съвемстни инвестиционни проекти и икономически форуми.

Съветниците приеха отчети за изпълнението на бюджета на Добрич за 2016 и полугодието на 2017 г.

Във връзка с избирането на досегашния общински съветник  от Добрич Даниела Димитрова за народен представител в 44-то Народно събрание, съветниците попълниха състава на три постоянни комисии – „Законност, обществен ред и контрол”, „Предотвратяване и установяване на конфликт на интиреси и етика” и „Култура, вероизповедания и етнически въпроси”. За техен член бе избран общинският съветник от ГЕРБ д-р Добрин Добрев. Той бе одобрен и за председател на ПК „Култура, вероизповедания и етнически въпроси”.