/ netinfo
Очаква се до две седмици да приключи ремонтът на пътя Добрич-Албена. Рехабилитация се прави на общо 9 километра - от село Стефаново до отбивката за село Одърци. Това съобщи на заседание на Комисията за безопасност по пътищата в Добричко началникът на Областно пътно управление Георги Стратиев.

По трасето Добрич-Албена се полага нов асфалт за подобряване на условията за пътуване, уточни той. Дейностите се извършват от ДЗЗД „Понт“ - обединение между „Хидрострой“ и „Инжстрой“, което поддържа републиканската пътна мрежа в региона след сключен договор с ОПУ.
 
Запълват дупките по пътя Добрич - Варна

Няма да се налага въвеждане на временна организация на движение със затваряне на пътя, ремонтът се прави при преминаване на автомобилите в едната лента.
 
Стратиев уточни още, че няма да се полага нов асфалт единствено в урбанизираната територия на село Славеево, откъдето минава пътят, тъй като там предстоят работи по ВиК мрежата. Ще се реализира проект за подмяна на магистралния водопровод, след което ще се асфалтира и този участък, посочи началникът на ОПУ-Добрич.