До 500 000 лева от Норвежката програма за проекти в енергийната ефективност
До 500 000 лева от Норвежката програма за проекти в енергийната ефективност / netinfo

До 500 000 лева отпуска Норвежката програма за осъществяване на проект по енергийна ефективност у нас. Програмата, създадена от норвежкото правителство, ще работи не само с местните власти, но и с неправителствения сектор, каза за Дарик радио кметът на Добрич Детелина Николова.

 На среща, състояла се в края на миналата седмица, представители на норвежката програма са разгледали обекти, които община Добрич е осъществила в сферата на енергийната ефективност. Норвежките специалисти са декларирали готовност да работят в тази посока съвместно с кметството.

По  програмата могат да бъдат осъществени проекти за подобряване на енергийната ефективност на училища, детски градини и обществени сгради, уточни Детелина Николова. В България има много малко специалисти в сферата на енергийната ефективност. В същото време община Добрич е сред малкото в страната, които имат своя програма за енергийна ефективност и това ще помогне до голяма степен за осъществяване на съвместни проекти с норвежкото правителство, коментира Николова.