/ Община Тервел
Детска градина „ Здравец“ в Тервел  получи отличие - диплом първа степен, в международен онлайн конкурс на тема „На гости на приказките”. На руските организатори на конкурса са били изпратени клипове, в които децата, заедно със своите учителки, изработват кукли от царевична шума.

Участници в проявата са били детски градини от Русия, Турция, Норвегия, Швейцария и България. От България са участвали четири забавачки - от София, Смолян, Сандански и Тервел.

Получената от детското заведение в Тервел награда е най- високата за направление детски градини. Предстои официално награждаване с почетни медали и сувенири. През месец юли учители от Детска градина „ Здравец“ ще се включат в обучение и квалификация в посочен от организаторите град .

Тервелската детска градина работи съвместно вече втора година с Детска градина “Матрьошка“ в Москва и Детска градина“ Берьозка“ в Санкт Петербург. Онлайн се извършват различни дейности с децата,  а учителите разработват нетрадиционни методи за развитието на въображението на децата. Освен това се изграждат приятелски отношения между руските и българските деца.