/ Община Мездра
„Деца помагат на деца“ - акция „Жълти стотинки“ гостува в Добрич в Деня на детето.

Приятелите на акцията в добруджанския град имат възможност днес от 10.00 до 16.00 часа на мястото на бившето кафене „Блага Вайзе“ да предадат събраните монети.

Над 480 000 лв. е общата събрана сума за 13-те години на акцията до момента. С тези средства е закупено оборудване за детско отделение на 17 болници в страната.

През 2010 година са събрани 9500 лв. Те са предоставени на неонатологичното отделение към МБАЛ - Добрич. Закупени са монитори за кислородна сатурация на недоносени бебета.

Кампанията стартира през 2008 година. Тогава са събрани 4100 лв. Всяка година дарените средства се увеличават, като през 2019 година те са достигнали рекордните 96 752,11 лв. С тях е закупено цялото необходимо оборудване на детското отделение на МБАЛ - Хасково.

Надсловът „Деца помагат на деца“ е същината на благотворителната акция „Жълти стотинки“, защото стотинките идват точно от децата, посочват инициаторите. Всяко дете участва като в специално направена лично от него касичка събира монети, с които да помогне на друго дете и да върне усмивката на лицето му.

Предавайки стотинките, всяко дете прави добро и връща здравето в живота на друго.
 
Информационна агенция Фокус