/ Дарик Добрич
Добричкото читалище „Мевляна” организира проява, свързана с празниците Лазаровден, Цветница и 22 април - Ден на земята. Ръководството на читалището кани всички деца на празник тази събота - 20 април, от 13:00 часа, в бившето училище „Отец Паисий”, където се помещава културната институция.

Концерти и възстановки ще окичат празниците Лазаровден, Цветница и Великден

Ще предложим на децата различни забавления, каза за Дарик председателят на читалището Гюлхан Вейсел. Малките посетители ще рисуват, ще садят цветя и ще подредят изложба с изработени от тях творби от рециклирани материали. Осигурена е и почерпка.

„Нашите празници се преплитат. Далеч назад във времето е било така, защото ние живеем заедно. В читалището отбелязваме най-важните християнски и мюсюлмански празници. Понякога даже не се замисляме дали е християнски, дали е мюсюлмански.

Ето тази седмица ще отбележим Цветница, а през следващата ще шарим яйца. Винаги организираме мероприятия за Гергьовден. Отбелязваме и трите големи мюсюлмански празника – пролетния Тепреш, Рамазан Байрам и Курбан Байрам”, споделя Вейсел.

На 23 април в читалище „Мевляна” ще бъде поканен писателят д-р Хасан Ефраимов, по повод Световния ден на книгата и авторското право.