Благоустроиха лодкостоянката на село Тюленово
Благоустроиха лодкостоянката на село Тюленово / Дарик Добрич, архив

Зоната на лодкостоянката на село Тюленово е облагородена със средства по ОП”Рибарство”, по мярката за устойчиво развитие на рибарските области, съобщи пред Дарик зам.-кметът на Шабла Мариян Жечев. Проектът, реализиран чрез местната инициативна група „Шабла-Каварна-Балчик”, вече е приключил, а откриването на обекта ще се състои на 20 октомври от 11 часа.

В благоустрояването на терена са вложени 260 хил.лева. Асфалтиран е пътят към лодкостоянката и са изградени над 50 метра нови подпорни стени, тъй като мястото е с голяма денивелация, обясни Жечев. Подменено е ел.захранването на лодкостоянката, като са направени индивидуални ел.табла. Оформени са паркоместа, ремонтирано е парковото осветление, направено е озеленяване, обособен е амфитеатър. Той има за естествен декор морето и тюленовските скали и ще се използва за организиране на събития и церемонии. Освен това е обособено легло за пясъчна ивица. Целият терен е около 3,5 декара, отделно асфалтираната отсечка е 2000 кв.метра, поясни Мариян Жечев.

„Преди мястото представляваше буренясали скали и път от груб чакъл. Обновено сега, то ще се ползва от местните рибари, туристите и хората от селото и цялата община. Такава инвестиция в Тюленово не е правена от 40 години насам”, заяви зам.-кметът.