Благотворително бягане в подкрепа на онкоболни деца стартира в градския парк
Благотворително бягане в подкрепа на онкоболни деца стартира в градския парк / Дарик Добрич - архив

Благотворително бягане в подкрепа на деца с онкологични заболявания ще се проведе в Добрич. Инициативата е под наслов „Бягаме с добрината” и стартира от 10.00 часа на площадката на Скейт парка в градската градина. Проявата се организира от фондация „Малките ангели” в партньорство със СКЛА “ДОБРУДЖА 99‘ и е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.

„Благотворителният маратон „Бягаме с добрината”, не е просто спортно бягане,това е бягане заради живота! Мероприятие , в което се съединяват и спорт, и творчество, и култура, обединяват се различни хора, от различни възрасти, и всичко това, за да се подкрепят децата и да им се подари бъдеще!” – подчертават организаторите. Поканени за участие в мероприятието са всички желаещи, единственото условие е регистрацията да се извърши час преди старта на мероприятието. Участниците сами избират за себе си формата и степента на активност: дистанции - 1, 2 или 10 км, или фен  – участник в интерактивните зони.

Таксата за участие е символична -3.00 лв. Всички събрани средства ще бъдат вложени в кампанията за закупуване на ехографска система VIVID, за Детската Онкохематология в Болница „Св.Марина“.