Без проблеми стартира изборният ден в Добричка област
Без проблеми стартира изборният ден в Добричка област / Дарик Нюз - архив

Нормално и без инциденти стартира изборният ден в Добричка област. Общо 396 секционни избирателни комисии в осемте общини на областта са започнали работа в 6.00 часа тази сутрин. Близо 192 000 хиляди души са с право на вот за изборите за президент и вицепрезидент в Добрички регион. 173 300 са тези, които могат да гласуват за кмет и общински съветници. В град Добрич в президентския вот могат да участват 92 290 души, а в местния – 87 200 избиратели.

138 избирателни секции са разкрити в областния град, в това число – в старческия дом и многопрофилната болница за активно лечение. В следствения арест няма да се гласува, заради по-малкия брой арестанти, които към момента са 17. По закон, за да се разкрие избирателна секция, избирателите в нея трябва да наброяват поне 20, обясни председателят на ОИК в Добрич Добромир Добрев.

Една жалба е подадена до момента в комисията от предизборен щаб на една от политическите партии. От там се жалят, че в кметска заповед за ограничаването на масовите мероприятия в изборния ден, фигурира името на досегашния кмет на Добрич, който е сред претендентите за нов кметски мандат. Становището на общинската избирателна комисия е, че жалбата е неоснователна.

Два сигнала са получени в ОИК в община Добричка, че в добричкото село Победа има разлепени предизборни плакати, които се намират на по-малко от 50 метра от СИК. Дадени са указания за премахването на агитационните материали.