/ dariknews.bg
В студените дни на годината Областният съвет на Българския Червен кръст – Добрич, работи приоритетно в подкрепа на хора, останали без дом и в риск от бездомност.

За месеците ноември и декември, организацията е осигурила финансиране за подпомагане с пакетирани храни, санитарно-хигиенни материали, медикаменти, дрехи и постелъчен инвентар.

БЧК стартира кампания "Солидарност" в подкрепа на студенти сираци от област Добрич

 
Подпомагането обхваща местата, които предлагат подслон - Център за временно настаняване на Фондация „Ръка за помощ”, Приюта към храм „Св.Троица”, както и временния дом (къщата зад стоматологията), който Община град Добрич разкрива за четвърта поредна година.
 
С понижаване на температурите, броят на нуждаещите се увеличава, а ресурсите са недостатъчни. Всеки  може да помогне на място, за да е помощта навременна, а потребността - удовлетворена, подчертават от ОД на БЧК.
 
Търсят доброволци за занимания с деца, лишени от родителски грижи

В област Добрич няма точни данни за регистрираните бездомни, а и техният брой не може да се прогнозира за предстоящ период от време. През зимата, като неписано правило бездомните от малките населени места от областта, както и от населени места от други области идват в град Добрич, за да оцелеят.