Стипендиантите
Стипендиантите / БЧК
Българският Червен кръст в Добрич връчи първите юбилейни стипендии на двама студенти от областта. Това са Весела Михайлова от Добрич, специалност „Акушерка“ в Медицински университет Варна „Проф.д-р Параскев Стоянов“; и Красимир Колев от Тервел, специалност „Химия“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ факултет „Химия и фармация“.

Отбелязваме Международния ден на доброволеца

Стипендиантите са първокурсници в българско висше учебно заведение, редовна форма на обучение, държавна поръчка и отговарят на критериите за отпускане на финансови средства от Фонд „Солидарност“. На 21 декември доброволци на БМЧК връчиха символични чекове. Стипендията на един студент е в размер на 500 лева за академичната 2018/2019 година.

Средствата са осигурени от дарителска Кампания „Солидарност“, която е с корпоративен и обществен характер. Каузата е социална и подкрепя развитието на младите хора.

БЧК Добрич ще приема заявления за кандидатстване за стипендия за предстоящата учебна 2019/2020 година в периода от 20 юли до 30 септември 2019 г. За активност в „мрежата на доброто” средства можете да дарите по банков път, в касата на областната организация на БЧК или в касички поставени в пощенските клонове на общините в областта.
 
Сметка на ОС БЧК Добрич:
BG 74 UNCR 9660 100529 4738
Основание за внасяне: Кампания „Солидарност“ за сирак.