ОС на БЧК - Добрич
ОС на БЧК - Добрич / Дарик Добрич
Три запитвания за отпускане на студентски стипендии са постъпили в БЧК – Добрич, информираха от Областния съвет на милосърдната организация. За да се удовлетворят потребностите на нуждаещите се млади хора от общините в областта, на 23 октомври 2018 година в подкрепа на социалната кауза стартира  целогодишна фондонабирателна кампания сред обществеността. Събраната сума до момента е 1200 лева, отчитат от БЧК.
 
В навечерието на 140 години от създаването на Българския Червен кръст, Областният съвет на организацията постави началото на ежегодна благотворителност в подкрепа на сираци в област Добрич, които желаят да продължат образованието си във Висше учебно заведение в страната. Инициативата е с характер на корпоративна благотворителност сред служителите на БЧК, като събраната сума е в размер на 500 лева и гарантира годишна помощ на един стипендиант.
 
Подборът на стипендианти, условията на които трябва да отговарят, начинът и периодите на изплащане на стипендии са регламентирани в Правилник на ОС на БЧК Добрич.
 
Съпричастни юридически и физически лица могат да дарят средства по банков път или в касата на областната организация на БЧК, а съвместно с Български пощи Добрич дарения могат да постъпват и в касички, поставени в пощенските клонове на общините, припомнят от БЧК.
 
Сметка на ОС БЧК Добрич:
BG 74 UNCR 9660 100529 4738
Основание за внасяне: Кампания „Солидарност“ за сирак.
 
Допълнителна информация за студенти и дарители може да се получи в
ОС на БЧК Добрич, на ул. „Отец Паисий“ № 19.