Аварии изключиха три от светофарите в Добрич
Аварии изключиха три от светофарите в Добрич / Дарик Нюз - архив

Три от общо 20-те светофарни уредби в Добрич в момента не работят, установи проверка на Дарик. Заради аварии извън строя са светофарите на кръстовищата по ул. ”Максим Горки” и бул. ”Трети март”, по бул. ”25.IX” и бул.”Русия” – до Пожарната служба и по ул. ”Вардар” и бул.”Русия”, съобщи Светослав Славов – управител на общинската фирма „Комуналефект”, отговорна за поддръжката на уредбите. В момента се ремонтира светофарът на кръстовището между ул. „Вардар” и бул. ”Русия” и до края на деня той ще заработи, увери Славов.

Обикновено вечер уредбите се изключват, за да не се затруднява движението на автомобилите, посочи още Славов. Той информира, че заради тежката зимна обстановка се е наложило светофарите да преминат за няколко дни на жълт режим.

„Дори и да не работят светофарите, не може да се създаде хаос по пътните платна, защото следва да се спазват знаците и правилата за уличното движение, коментира за Дарик и началникът на сектор „Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР в Добрич главен инспектор Жулиян Минев. Понякога заради силно намаления трафик в почивните дни светофарните уредби се изключват, информира още Минев.