Асен и Милица
Асен и Милица / bulvest.com
Концертът е посветен на 8 март
Концерт, посветен на Международния ден на жената – 8 март, ще се състои в Добрич. На сцената на Младежки център „Захари Стоянов“ ще гостуват композиторът и поет с китара Асен Масларски и певицата Милица Божинова, позната от „Фамилия Тоника“. Двамата са дует от дълги години и имат в репертоара романтични балади, с които Община Добрич ще поздрави дамите за техния празник.
 
Асен Масларски е композирал песни по текстове на добричкия творец Александър Белчев, които също ще прозвучат в концерта. Пред Дарик поетът сподели, че Масларски е претворил три негови стихотворения, като първата песен – „Равноденствие“ е подарил на Михаил и Кристина Белчеви, които я правят изключително популярна. Дуетът Масларски – Божинова изпълнява две балади по текстове на добричкия поет – „Белег“ и „Лятото“. Александър Белчев разказа, че те са създадени не по стандартния начин – писане на стихове по мелодия, а текстът е бил основа, върху която Масларски е творил музиката. Тримата са работили съвместно на живо в столицата.
 
Асен Масларски и Милица Божинова може да чуете в 18.30 часа в концертната зала на Младежкия център. Изявата в Добрич е част от тяхно национално турне.