Къщата на Константина Петкова
Къщата на Константина Петкова / Дарик Добрич, архив
Първото събитие за сезон‘2018 предстои в къщата на оперната певица Константина Петкова в село Пчеларово. Това ще бъде джаз вечер с гостуващи музиканти от световна величина – Антони Дончев (пиано), Димитър Семов (ударни) и Борис Таслев (контрабас). Те ще изпълнят известни джаз стандарти. Събитието започва в 19.00 часа, на 9 август - четвъртък.
 
Антони Дончев е композитор и пианист, диригент на Биг-бенда на Българското национално радио от 2011 г. Още ученик дебютира като пианист на джаз-срещата в София през 1978 г. През 1985 г. заедно с Христо Йоцов създават „Акустична версия“. В периода 1987 – 1989 г. преподава в Музикалната академия в София. Пише музика за театъра и киното - за игралните филми „Бягащи кучета“, „Любовното лято на един льохман“, „Приятелите на Емилия“, „Вагнер“, а също и за постановки за куклен театър. Плодотворно е сътрудничеството му с режисьора Теди Москов.

Концерт "Лятно настроение" за добричлии в градския парк
 
Събитията в къщата на Константина Петкова ще продължат през септември и октомври, когато се очакват още концерти, поетични срещи и театрални постановки, сред които „Амок“ от Стефан Цвайг и други.