Албена събира учени от цял свят, изучаващи науките за Земята
Албена събира учени от цял свят, изучаващи науките за Земята / netinfo

Курортът Албена е домакин на Международна интердисциплинарна научна конференция и експо SGEM. Форумът се провежда в Конгресния център на 5-звездния хотел "Фламинго гранд"и осигурява най-добрата платформа от знания и опит в областта на науките за Земята. В международната среща се включват учени от цял свят, които ще имат възможност да представят иновациите в своята дейност в 27 различни области.

Конференцията е един от най-мащабните и успешни научни форуми в Европа и извън нея в областта на геологията и минното дело, информатиката, гео информатиката, микро и нанотехнологиите, водните ресурси, въздух и климат, екосистеми, възобновяема енергия, опазване на околната среда, нано- био- и зелените технологии. Изключителният успех на форума се дължи на съвместната работа на 3000 учени, инженери и експерти, представители на над 50 държави по света, които са взели участие в събитието от 2001 г. до сега.

Тази година повече от 1300 учени ще бъдат част от събитието SGEM 2014 чрез различни форми на участие – лектори, докторанти, делегати. Онези учени, които нямат възможност да се включат директно в събитието, могат да участват като виртуални лектори. Други форми на участие са симпозиуми, заседания и изложби.

Съществена част от конференциите SGEM представлява сборник с доклади, който се публикува ежегодно. Докладите на конференцията са поместени в най-големите научни дигитални бази данни: Thomson Reuters, ISI Web of Knowledge, ISI Web of Science, ELSEVIER Products, CrossRef, ProQuest, EBSCO, много значими библиотеки по света, като Британската библиотека и други научни институции, които оказват съдействие за осъществяването на събитието.

Научната конференция се провежда в Албена под егидата на българското Министерство на околната среда и водите. Водещи организатори на конференцията са Академиите на науките на България, Чехия, Латвия, Полша, Русия, Словения, Украйна, Армения, Молдова и Турция, Институтът по проблемите на водата и водно-електрическите централи от NAS KR, Научният Съвет на Япония, Световната Академия на Науките, Европейската Академия на Науките, Изкуствата и Книжнината, Академията по Изящни изкуства и Дизайн в Братислава, Българската Индустриална Асоциация, както и Академиите на Науката и Изкуството на Сърбия, Черна Гора и Хърватия.