Албена
Албена / Уикипедия, Боби Димитров
Ранните записвания са под очакванията
Тази година курортът Албена ще засили присъствието си на туристическите борси, ще заложи и на директни маркетинг акции, съобщи за Дарик  зам.-директорът „Маркетинг и продажби” в комплекса Димитър Тачев. Туристическият продукт на ваканционното селище ще бъде представен до към средата на март в Западна Европа и по-специално в Германия и Норвегия, в Русия, Румъния, Беларус, Украйна и др.

Новостите в Албена през 2018 г. - безплатни автобуси и повече зимни предложения

Тачев посочи, че нивото на ранните записвания към момента е под очакванията и това важи за цялата страна. „Албена” АД ще използва активно месеците февруари и март за реклама, за да се постигне очаквания резултат. Комплексът разчита на резултати като миналогодишните, а може би и на минимален ръст от около 3%.

Албена презентира новостите си в Дрезден и Букурещ

„През последните 3 години инвестициите ни са значителни – в хотелска инфраструктура, пътища, нови паркинг пространства,  за екологична и безопасна среда. Това е стратегия за нас, ние се опитваме да подобряваме средата, това работи за имиджа на Албена, пък и за цялото Черноморие”, подчерта Димитър Тачев.

Той коментира и очаквания ръст на туристите от Великобритания у нас заради Брекзит. Прогнозите са, че гостите от Острова ще търсят по-евтини дестинации предвид икономическата несигурност там и спада на паунда.

Фестивал на черешата в курорта Албена през юни

Тачев заяви, че като цяло има ръст за английския пазар, но повечето позитивни прогнози се отнасят основно за регион Бургас и за летище Бургас. Причината е, че именно там са големите капацитети на английските туроператори, тъй като Варна е лошо свързана с Великобритания като полети.

„Ако в Бургас има дневно по 3-4 полета, тук имаме по 3-4 за седмицата. Все пак и ние имаме шанс с новоизградената база във Варна на най-голямата нискотарифна компания в Централна и Източна Европа”, каза Тачев.