Албена
Албена / Дарик Добрич
Успешен летен сезон отчитат от ваканционно селище Албена, съобщи в ефира на Дарик зам.-директорът „Маркетинг и продажби“ Димитър Тачев. Има ръст в нощувките и приходите, но все пак заради късно започналото лято, не са реализирани очакванията за особено силен сезон. Посетителите са се концентрирали отново само в пиковите месеци юли и август. Повишават се туристите от Западна Европа, особено Германия, за сметка на Русия и България, отбеляза Тачев.
 
В Албена отчитат и предизвикателствата от новия пропускателен режим, който бе въведен с цел опазване на вътрешния ред и екология. Припомняме, че от тази година се вдигна таксата за паркиране в курорта, което предизвика недоволство. Влизащите автомобили са намалели, вкл. тези с абонамент, следователно и приходът от тази услуга не е увеличен, както се смята, коментира Тачев и допълни, че наред с лошите отзиви, има и положителни мнения от почиващи, заради осигурения комфорт и по-малко автомобили, което е било крайната цел.
Той подчерта, че в курорта са отчели всички пропуски и негативи от сложната система на достъп и ще изчистят недостатъците догодина, като увеличат алтернативите за гости и туристи. За плажуващите ще се осигурят допълнително екологични безплатни автобуси, каквито бяха пуснати това лято. Те ще пътуват на 15 минути от паркинга на Автогарата, който бе разширен двойно, до три-четири точки на плажната ивица. „Решени сме да ограничим автомобилния трафик и да запазим чистия въздух и красивата природа“, каза Тачев.
 
От месец вече вървят записвания за Лято‘2018 в Албена – най-редовните гости резервират първи за предпочитаните от тях хотели. За идния сезон ще се направи обновяване на два хотела – „Лора“, който ще стане 4-звезден и ще бъде част от групата „Ралица“, както и на „Добротица“, който ще се превърне в комплекс „Калиакра Маре“ с реновирани стаи и ресторант до стандарт 3 звезди плюс.
 
Ще бъде разширен аквапаркът „Аквамания“ – ще се добавят нови атракции за деца и тийнейджъри и ще се включи още един хотел – „Ком“, който ще ползва безплатен вход за атракциона. Този сезон средно на ден в най-силния период в аквапарка са влизали над 1 600 души.
 
Амбицията на екипа е Албена да смени имиджа на летен курорт и затова са подготвени изкусителни предложения за пребиваване и през студените месеци. Хотел „Фламинго Гранд“ няма да затвори за зимата, подготвя се празнична програма за Коледа и Нова година с участието на звезди като Тони Димитрова, D2 и Глория.
 
Основното в офертите и след края на лятото са спортът и балнеологията. Тенис центърът и конната база работят през есента, зимата и пролетта и предлагат по-приятни преживявания в периода с по-малко туристи. СПА процедурите са на много високо ниво и е осигурена топла връзка между хотел „Фламинго Гранд“ и медицинския център за тези, които ще се отдадат на релакс и възстановяващи и разкрасителни процедури, каза още Димитър Тачев.