Енерго про
Енерго про / netinfo
Електроразпределителната компания Енерго-про Мрежи осигурява 64 дежурни екипа, готови да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения на територията на Североизточна България по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, съобщават от компанията.
 
Екипите на дружеството, които през празничните дни ще дежурят по график, са оборудвани с необходимите материали и инструменти, средства за комуникация, лични предпазни средства и работно облекло за работа в зимни условия. На разположение на специалистите на Енерго-про Мрежи са 618 специализирани автомобила – багери, автокранове, автовишки, високопроходими автомобили и други. Допълнително за дежурните екипи са осигурени 317 леки коли с нормална проходимост.
 
В случай на влошаване на метеорологичната обстановка и възникване на извънредна ситуация, компанията е в готовност да ангажира допълнителни ресурси и да пренасочи екипи и техника от един район към друг.
 
Ще продължи да се отчита по обичайния график консумираната електроенергия, включително и през празничните дни. За конкретните дати на извършване на отчет, клиентите могат да се информират в интернет страницата на компанията на адрес: https://www.energo-pro.bg/bg/Grafik-za-otchitane-na-elektroenergiya-Bitovi-klienti.
 
Освен аварийните екипи, в денонощен режим на работа ще са и диспечерите на Енерго-про, които управляват електроразпределителната мрежа на територията на областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Велико Търново, Габрово, Русе и Разград. Без прекъсване на разположение на клиентите по време на Коледните и Новогодишните празници ще бъдат и операторите в телефонния център на компанията на 0700 1 61 61.