/ Дарик Добрич
Искане на Окръжната прокуратура в Силистра да бъде определена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 32-годишния М.А. от Дулово бе уважено от състав на Силистренския окръжен съд. Мъжът е привлечен като обвиняем за умишленото убийство на млада жена.

По думите на Ивелин Чефаланов, зам.-окръжен прокурор и говорител на Прокуратурата в Силистра, задържаният е познат на разследващите и съда и е осъждан и с отправяни обвинения и за други тежки умишлени престъпления. Той е задържан преди два дни, веднага след като са събрани достатъчно доказателства. Самоличността на убитото младо момиче е известна вече на разследващите, но по думите на Чефаланов не може да бъде разкрита в момента, от съображения за сигурност. Той обаче уточни, че момичето е от друг регион на страната.

Припомняме, че на 6 март 2017 г. около 12,15 часа кантонер на жп прелез в местността Келявица в землището на село Руйно намери мъртвото тяло на момиче на видима възраст около 20 – 22 години, захвърлено в дере. При първоначалния оглед е установено, че има следи от насилствена смърт по тялото. Жертвата на тежкото криминално престъпление била облечена в кожено яке и дънки, без обувки. В дрехите й не са открити документи за самоличност. След предприетите процесуално-следствени действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра е установена самоличността на убитата. 

Определението на Силистренския окръжен съд за постоянно задържане под стража на 32 годишния М.А, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.