Убийство в Силистра
Убийство в Силистра / Дарик Добрич
Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за умишленото умъртвяване на млада жена с неустановена до момента самоличност, съобщават от Апелативната прокуратура.

На 6 март 2017 г. около 12,15 часа служител в железниците забелязал тялото на млада жена, захвърлено в дере в района на жп прелез по линията Силистра-Самуил, в местността Келявица в землището на село Руйно, община Дулово. Той подал сигнал в полицията. При първоначалния оглед на мястото, където е намерена мъртвата, е установено, че има следи от насилствена смърт по тялото. Момичето, което е на видима възраст 20-25 години, било облечено в кожено яке и дънки, без обувки. В дрехите му не са открити документи за самоличност.

В момента се назначават съдебномедицински експертизи за установяване на самоличността на пострадалата, както и на извършителя. Проверяват се и издирваните лица в района. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра.