200 души гласуваха за най-добра младежка снимка на Добрич
200 души гласуваха за най-добра младежка снимка на Добрич / netinfo

В Художествена галерия бе закрита фотоизложбата „Живота в Добрич през погледа на младите хора". В нея взеха участие ученици от Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски", Природо-математическа гимназия "Иван Вазов", Хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" и Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев", и средните училища "П.Р. Славейков" и "Димитър Талев". Младите хора на възраст от 8 до 18 години са членове на клуб „Дигитална фотография и видеооператорство", създаден по проект „Училището днес: модерна работилница за млади таланти". Клубът ще функционира до края на тази учебна година.

По време на изложбата се проведе гласуване за предпочитана от посетителите снимка. За 10-те дни на експозицията в урната бяха пуснати 200 бюлетини. С 15 гласа трето място спечели Виолета Николова от ФСГ „Васил Левски". Тя е снимала в градския парк зимен пейзаж с ято птици. На второ място с 27 гласа е отличена Десислава Петкова от ПМГ „Иван Вазов" с фотография на възрастни жени в парка. А победител на конкурса стана Йоана Йорданова с фотография на зимен пейзаж със заснежени дървета. За нея са гласували 37 от посетителите на изложбата.

Изложбата е следствие на проведен в началото на годината фотоконкурс сред членовете на клуба. Снимките са подбрани от преподавателите Любен Желязков и Стефан Стефанов. Проектът „Училището днес: модерна работилница за млади таланти" е на Сдружение „Международен институт по мениджмънт" с подкрепата на Висше училище „Международен колеж" и Художествена галерия - Добрич.

200 души гласуваха за най-добра младежка снимка на Добрич
netinfo