14 села в Добричко остават без вода, съобщават от Областна администрация Добрич, цитирайки водното дружество.

Всички села към помпена станция Минково нямат водоподаване. Това са селата Генерал Колево, Царевец, Стефан Караджа, Росеново, Овчарово, Сливница и Ломница. Няма водоподаване и към други села от община Добричка - Миладиновци, Ловчанци, Полковник Иваново, Житница, Дончево, Опанец, Тянево, допълват от администрацията.

На помпена станция Приморци е възстановено електрозахранването още снощи, постепенно се нормализира водоподаването. 

Възстановено е движението по пътя Добрич-Варна за автомобили до 12 тона


Екипи на всички дружества и институции продължават да работят по възстановяване на нормалния живот и отстраняване на щетите, нанесени по инфраструктурата от силния вятър. Все още се разчистват и отстраняват паднали клони и дървета в Добрич, село Камен бряг, община Каварна, село Тюленово, община Шабла, посочват още от Областна администрация - Добрич.

Прекъснато е електрозахранването в селата Владимирово и Бенковски. Електроподаването в община Добричка е възстановено, както и в селата Градини и Сноп, община Генерал Тошево.

Пътищата от републиканската пътна мрежа в областта са проходими при зимни условия. Машини и техника почистват и опесъчават пътната настилка от републиканската пътна мрежа. 

През нощта екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 15 сигнала за паднали дървета и закъсали автомобили.
Павлина Живкова, БТА