1000 лева за един мач на стадиона
1000 лева за един мач на стадиона / netinfo
Общинският съвет определи таксите за ползване на градския стадион „Дружба”. Това става, след като в началото на август общината прие спортното съоръжение от досегашния ползвател ПФК”Добруджа”АД.

Общинските съветници определиха наем от 1000 лева без ДДС за една футболна среща. Ползването на тренировъчното игрище в близост до стадиона ще струва 60 лева за едно тренировъчно занятие.

Както Дарик вече съобщи, общината предприе действия за ремонт и обновяване на стадион „Дружба”, веднага след като си го върна от футболния клуб. „Приехме стадиона в изключително лошо състояние, дори направихме филм, за да се знае как е бил стопанисван. До спортното съоръжение имаше сметище”, заяви неотдавна кметът Детелина Николова.

На стадиона са поставени 6000 нови седалки, предстои да бъдат монтирани още 4000. Покривът, инсталациите и съблекалните бяха основно ремонтирани. Следващите стъпки са свързани с поставяне на осветление и информационно табло.

В момента на стадион „Дружба” провежда домакинските си срещи от „В” група ФК”Орловец” – село Победа. Предстои община Добрич да стане съдружник в клуба.