/ Дарик Добрич
Условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 години с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 500 лева получи мъж от село Пчеларово, община Генерал Тошево, след като Окръжен съд одобри споразумението, сключено между него и прокуратурата.

Условно наказание за млада жена, изтеглила 170 лева с чужда дебитна карта

34-годишният Камен Щ. е признат за виновен, че в периода от 22 октомври до 18 декември 2017 г., на територията на община Ген.Тошево, е разбил и обрал имоти, отнемайки вещи на стойност 381 лв.

Между откраднатите вещи била и дебитна карта, с която мъжът изтеглил 460 лева без съгласието на титуляра. Картата била задигната заедно със 135 лева от частен дом в Генерал Тошево.

Съдът призна глоба, наложена на добричлия за пътно нарушение в Германия

Мъжът след това обрал и къща в Пчеларово, в която прониквал няколко пъти и успял да изнесе вещи на стойност 170 лева - ъглошлайф, дрелка, машинка за подстригване, мобилен телефон, брадва, 7 пакета захар, тава, тиган, метла, прах за пране, два чифта вълнени чорапи.

На 18 декември 2017 г. подсъдимият за пореден път влязъл в същата къща, взел 6 лева и телевизор на стойност 70 лева, но бил заловен.

Осъдиха мъж, шофирал две години с фалшива книжка

Мъжът е стигнал до споразумение с прокуратурата, след като е възстановил изцяло нанесените от деянията му имуществени вреди. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 184 лева.

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.