/ jivkotabakov.bg
Кандидатът за кмет на Бургас обяви, че вече работи за създаването на специална наредба в това направление

В сегашния правилник, по който се отпускат средства за култура, има голяма доза субективизъм, твърди Табаков

Живко Табаков: Не трябва да забравяме идеята за делфинариум

Кандидатът за кмет и общински съветник Живко Табаков пое ангажимент, съвместно с културните дейци, да изготви общинска наредба, с която да се субсидират културните школи и клубове в Бургас, подобно на спортните такива.

Живко Табаков: Външен инвеститор да развие туристическата автобусна линия в Бургас

Това заяви самият той по време на поредното предаване, организирано лично от него, свързано с темите и проблемите, които вълнуват бургазлии. Акцент тази седмица бе културата в града.

„Четири години бе изпусната възможността да се внесе Наредба, с която да се спонсорират, както се прави със спортните клубове, всички самодейни и художествени школи. От следващата година, дали като кмет, или като общински съветник, ще внеса в ОбС тази идея. Чрез нея генерално ще се спонсорира развитието на културата в Бургас“, каза Табаков.

Живко Табаков: Пред всички обществени сгради трябва да има велостоянки

Кандидатът за кмет сподели, че е член и на комисията, която одобрява частните културни мероприятия в града. Табаков призна, че това било крайно недостатъчно, защото одобрението често пъти се правило на база критерии и точкова система, които според него толерирали определени изкуства в града.

„Туризмът в Бургас е тема, за която съм говорил много. Културният такъв е възможност за разширяване на летния сезон. Трябва да създадем атракции през лятото, но си остава голям проблем, че през зимата в града няма културни мероприятия.

Табаков: Нови паркинги в Бургас, задължително

Не стоим добре на картата на културен туризъм.
Кметът и Общински съвет трябваше да водят последователна политика за развитието на всички видове алтернативен туризъм. Бургас е подходящ да бъде посещаван от туристи през всички сезони - имаме нужната леглова база и инфраструктура“, допълни още общинският съветник.