Живко Табаков
Живко Табаков / Снимка: Пресцентър
„Задължително в Бургас трябва да се изградят нови паркинги. Администрацията трябва да се реабилитира на жителите на града, затова че през годините в градоустройството са допускани много грешки, издавани са необмислени разрешителни за строителство и сега централната част на Бургас е толкова наситена, че се съмнявам вече да е възможно да открием нови терени за паркиране". Това обяви кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков в инициираното от него предаване за най-наболелите теми в града. Акценът тази седмица бе транспорт, а гости бяха Манол Тодоров, национален координатор на сдружение "SOS-ПТП", и Стоян Грозев, областен координатор на ДБГ.

"С въвеждането на "Синята зона" се урегулира движението в централната част на Бургас. Според Закона за устройство на територията за строеж на всяка една сграда, всеки един апартамент трябва да бъде обезпечен с гараж. Виждам обаче, най-вече във "Възраждане", че всеки един от тези гаражи е превърнат в магазин", коментира Грозев.

Тодоров допълни от своя страна, че паркирането в Бургас е сложна тема, която ставала все по-важна за бургазлии.

"Синята зона" облекчи паркирането в централната част, но "Зелената" по никакъв начин не спомогна за урегулирането на нещата около Морската градина. Пример е паркингът до Северния плаж в Бургас, където да си намериш място през лятото е почти невъзможно", допълни още Тодоров.
Табаков заяви, че вече има няколко готови предложения, които ще представи срез септември.