/ iStock/Getty Images
Жители на село Димчево протестираха пред сградата на ВиК-Бургас.

Протест „Искаме вода за село Димчево“ затваря път в Маринка

За пореден път жителите на Димчево се събраха, за да изразят недоволството си от ситуацията с водоснабдяването в населеното място. Този път за място на протеста си те избраха сградата на ВиК в града, където настояха за диалог с някой от директорите в дружеството.

"Исканията ни са да ни прекарат питейната вода от Твърдица до Димчево. Знаем, че първият етап е направен, а вторият трябва да започне. Знаем, че са отпуснати пари, но ВиК мълчат, трябвало да се задейства процедурата.

Простоискаме да ни кажат кога ще се започне прекарването на тръбите за село Димчево и кога ще имаме вода. От 30 години ни лъжат. Водата е отвратително мръсна, с кал и тиня. В момента, в който започнахме протестите, те започнаха да я хлорират много повече. Дори животните не искат да пият от нея.

Помощ от 40 000 лв. за пострадалите от наводнението в Димчево

В момента носим филтри, които са за 6 месеца, за да покажем, че на 20-я ден те вече са черни и кални", заяви един от организаторите Таня Николова. "Искаме някой от ВиК да ни каже до 2 години ще ни каже какво ще се слиучва с нашето село.

Никой не иска да слезе или да ни приеме горе", допълни организаторът. Това не е първият протест на жителите на Димчево. Неколкократно през почивните дни те се събираха в селото, за да изразят недоволството си и днес отново заявиха готовността си да продължат с протестните действия, докато не получат адекватен отговор от водоснабдителното дружество.
Агенция "Фокус"