Иван Иванов беше задържан призори в понеделник. "Нека разследват и други версии. Той не е способен на убийство", призовават в подписка жителите на "Меден рудник".
Иван Иванов беше задържан призори в понеделник. "Нека разследват и други версии. Той не е способен на убийство", призовават в подписка жителите на "Меден рудник". / Снимки: Лалка Димитрова
"Да намерят истинския убиец", казват жителите на комплекса
Жителите на
94489
Жителите на
  • Жителите на
 „Иван не е способен на такова зверство. Той е невинно дете. Това момче е с акъла на седем-осемгодишно. Жалко за момиченцето, но Иван не е убиецът. Целият квартал ще го подкрепим“. Така жителите на бургаския комплекс „Меден рудник“ коментират вестта за ареста на 15-годишния ученик от ОУ „Найден Геров“ в Бургас Иван Иванов, обвинен за убийството на 11-годишната Никол Йончева.

Съседите на Иван не вярват той да е извършител на убийството.
netinfo

Иван беше задържан в дома си блок 98 в комплекс „Меден рудник“ рано сутринта в понеделник, а според МВР именно в него са открити вещи, изчезнали от убитото момиче. Близките му не вярват той да е убиецът и твърдят, че е натопен.

Майката на обвиненият в убийство Иван: Синът ми е невинен

Те призовават полицията да разследва и тази версия. „Синът ми не може да лъже. Винаги всичко ми казва. Съмнявам се от страх да да се държи така, от страх да признава“, разказва майката. Жената не приема тезата на полицията, според която убийството е извършено заради нелеп спор за наргиле. „Той въобще не знае какво е наргиле, нито цигари пуши. Той не може да ги асимилира такива работи“, подчертава Донка Петрова. 

Донка Петрова
netinfo

„Невинните лежат, а убийците са на свобода“, казва Донка. „Да се намери виновника, не да ни заплашват, че ще ни убият.... И полицаите тука не могат да повярват, че той може да е извършил убийство. Той е много кротък, не е способен на агресия. Камъни са хвърляли срещу него, и той не е отвръщал. Не таи злоба в себе си“, споделя Донка Петкова.

Близки на обвинения в убийство Иван получили заплахи, полицията ги пази

Майката разказва, че Иван намирал документи за самоличност и ги е предавал в полицията. „И дебитни карти е откривал, заедно с мен, ходи до Първо РПУ да ги върне....“, посочи тя. 
Семейството на обвиняемия нямало никаква представа на кого всъщност е ножа, с който бе убита Никол. „Не е наш, нищо не е изчезвало от дома ни“, твърди тя. 

Чуйте в звуковия файл как жителите на "Меден рудник" коментират вестта за ареста на Иван: