Живко Кючуков
Живко Кючуков / Лалка Димитрова
Три години са нищо, казва възрастната жена
Районният съд в Бургас наложи ефективно наказание от 3 години лишаване от свобода на бургазлията Живко Кючуков, който изрита възрастна жена на спирка в областния град през пролетта. Уважени са и исковете за обезщетение на пострадалата Виолета Караджова. 

По-рано днес 26-годишният Кючуков беше доведен с белезници и под засилена охрана в Съдебната палата, където бе делото срещу него.

Брутална агресия: Мъж ритна възрастна жена на спирка в Бургас (ВИДЕО)

Младият мъж е променен до неузнаваемост – той видимо отслабнал след месеци престой в ареста и затворническата болница в Ловеч.

Живко Кючуков
netinfo


Мъжът, нападнал възрастна жена на спирка в Бургас-психически здрав и готов за съд

Районните магистрати гледаха делото по съкратената процедура, след като Кючуков призна вината си. Днес пострадалата Виолета Караджова не дойде на съдебното заседание. Бургазлийката подаде граждански иск за нанесени неимуществени вреди за 18 000 лева. Жената ще търси и обезщетение за медицинските разходи по възстановяване на счупеното й бедро след инцидента от месец май – за около 1700 лева.

Новината за присъдата на Кючуков Виолета Караджова коментира лаконично по телефона: "Три години са нищо. В крайна сметка каквото е решил съдът, това ще е".

"Тя е добре психически, има спомен за случилото се. Не всичко помни обаче, тежко й е положението на жената. За пълно възстановяване на двигателните функции едва ли можем да говорим. Всяко движение за обслужване на ежедневните й нужди е съпроводено с мъки и неволи", коментира след заседанието адвокатът й. 

 

Поглед и реплика на пенсионерката отключили агресията на Живко (ВИДЕО)

Живко Кючуков беше обвинен за нанесена средна телесна повреда, след като изрита 72-годишната Виолета на автобусна спирка в жк „Изгрев“ в Бургас. По време на разследването стана ясно, че младежът страда от шизофрения. Към датата на нападението обаче е бил в ремисия. Това показа назначената тройната съдебно-психиатрична експертиза.  

От прокуратурата поискаха възможно най-тежкото наказание от 4 години и половина затвор. Съдът обаче го редуцира, каквито са изискванията по закон при разглеждането на съкратено следствие, както в конкретния случай.