/ Източник: ОДМВР – Бургас
Полицията в Бургас задържа 23-годишен мъж от Велико Търново. Мъжът е задържан броени часове след като взел общо 8 000 лв. от две жертви на телефонни измами, осъществени по класическата схема „оказване на съдействие на полицейски служители при залавянето на телефонни измамници“. Това съобщиха от пресцентъра от МВР.

Първото престъпление е извършено на 21 юни - 83-годишен бургазлия се доверил на телефонно обаждане от непознат, представил се за полицейски служител с последвало искане за съдействие в провеждаща се специализирана операция и уговорка възрастният мъж да предаде сумата от 3000 лв., която после ще му бъде върната. Човекът събрал парите, увил ги в алуминиево фолио и при подаден му по телефона сигнал, хвърлил пакета от петия етаж пред блока. Малко по-късно синът му сигнализирал за случая в Пето Районно управление – Бургас.
 

Източник: ОДМВР – Бургас



Ден по-късно – вчера към 11.00 часа, жертва на идентична измама станал и 35-годишен от Бургас, който според уговорка по телефона оставил найлонов плик със сумата от 5 000 лв. в кошче за боклук в Борисовата градина. След като осъзнал какво е направил, мъжът потърсил помощ в полицията.

Задържаният е направил пълни самопризнания. След ареста му е извършено  претърсване на хотелската стая, където са намерени и иззети парите.

Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата в рамките на образуваното досъдебно производство. Предстои на задържания да бъде повдигнато обвинение.