Всичко е любов: Пренасят ли френските ласки амфетамини

/ ThinkStock/Getty Images
Пренасят ли френските ласки...
100354
Пренасят ли френските ласки...
  • Пренасят ли френските ласки...
Могат ли френските ласки да те вкарат в затвора - пред този казус са изправени юристите в Бургас, след като 30-годишна жена, заловена да управлява автомобил след употреба на амфетамини, обяснила пред полицаите, че наркотиците са попаднали в организма й след орална любов.

Нов вид наркотик прави зависимите агресивни (ВИДЕО)

Случаят е от 10 януари т.г. Силвия Пеева се движила с лек автомобил „Фиат Пунто", когато към 1,10 часа на ул. „Митрополит Симеон“ в Бургас, колата била спряна за проверка от полицията.

При тест с дрегер за наркотични вещества, апаратът отчел бензодиазепини, амфетамин и метамфетамин. Униформените останали озадачени, когато младата жена обяснила, че се връща от дома на приятеля си, с когото само минути по-рано се впуснали в разгорещена прелюдия към удоволствия в "хоризонтално положение". Щедрата орална любов и последвалият бурен екстаз, до който довела партньора си, били гарнитурата в еротичното блюдо. Затова и полевият тест по слюнка дал такъв резултат.

Макар описаната сюжетна линия да присъства често в мокрите сънища на силния пол,
версията й била отхвърлена. Още повече, че подобен сценарий, полицаите вече били чували. От три други жени в рамките на месец, обявили се до една за страстни почитателки на "френския класицизъм".

По случая е образувано незабавно производство по чл. 343б, ал.3 от Наказателния кодекс, който предвижда отнемане на книжката,  дерегистрация на автомобила, до 3 г. затвор и глоба до 1500 лв.

Токсиколог: Употребата на марихуана у нас добива епидемични размери

Извън чисто криминалната нишка и пикантните подробности, случаят разбива преградите между сладострастието на любовната игра и консервативното наказателно право. И поставя на дневен ред един по-важен въпрос:

Може ли жената да носи наказателна отговорност за погълнатата семенна течност. Коментарите по темата, един от друг по ексцентрични, отправят ценителите на "музикалните миниатюри" в пътешествие из света на медицината, криминалистиката, органичната химия, инженерната наука, и дори... кърменето. За еротика и интимност тук изобщо не се говори. Дарик-Бургас публикува избрана част от коментарите по темата:

„Както бебето поема антитела от кърмата на майка си и тя трябва да е здрава, така има логика, вещества от телесните течности на един човек да преминат в друг човек. Не е ясно в какъв процент става това.

Заради модата все повече деца залитат по дизайнерски дроги

Зависи, ако това се повтаря многократно, защо да не отиде. Колко вещество - зависи от тръбопровода. Един може да има 1 милилитър, друг -  0,1 милилитър,  и ако тръбопровода му е голям и с достатъчно сила...както с шланговете в бензиностанциите...“.

Юристи отправят призиви да се направи следствен експеримент, за да се установи - предават ли се наркотични вещества при орална любов. И да се провери - ще отчете ли дрегерът алкохол в кръвта на жена, чиито устни са доставили наслада мъж, прекалил със спиртните напитки.
 
Репортер на Дарик - Бургас потърси мнението и на медицинско лице:

"Естествено, че е възможно. Но първо зависи от това, когато са приети веществата. Дозите, достигащи до семенната течност, никога не могат да са в такива високи нива, които да бъдат засечени от дрегера.

Но принципно, всяко едно вещество, когато мине през бъбреците и се обработи, попада до всички течности, които се отделят от организма, включително и слюнката... Освен това има няколко вида метаамфетамин.Това не е чисто вещество. И трябва да се види за колко време се преработва и се появява в крайните участъци на мъжките тела, в какви нива и т.н. И и чак след това, може да се направи извод каква е първоначалната доза приета от мъжа...Все пак, за да бъде засечено с дрегер, той трябва да взел изключително големи количества. Да не говорим, че и нейния организъм  също го е преработил още веднъж. Има си нива на полуразпад, време...
 

И в този случай, за да отчете дрегерът метаамфетамин, който някой е приел преди известно време, а субстанцията е минала през два организма, нали разбирате, че този, който е употребявал, трябва да е Господин Метаамфетамин. Целият му организъм трябва да е направен от метаамфетамини.

Все пак това по-скоро е криминалистичен и съдебно-медицински проблем. И ако влезе в съда, ще се влачи поне две- три години. Като започнат да искат експертизи от този,  от онзи, от Марс и Венера, Юпитер... Всичко е въпрос на доказване...."