/ iStock/Getty Images
Служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас задържали 43-годишен криминално проявен мъж от пернишкото село Дивотино за извършени множество кражби от домовете на възрастни хора.

Престъпленията са от края на юли, когато пострадало възрастно семейство, от които задигнал около 3 500 лева от дома им. Следват 69-годишна жена, която излъгал, че е приятел на дъщеря й, отишъл в дома й, където получил сумата от 200 лв. назаем с обещание да бъде върната, а преди да напусне апартамента откраднал 6 200 лв., съхранявана в спалнята на пенсионерката.

Установиха измамник, представял се за служител на НОИ

В средата на октомври въвел заблуждение 71-годишна бургазлийка и откраднал 700 лв;  от 96-годишен бургазлия получил 180 лв. назаем с обещание да бъде върната, а преди да напусне апартамента откраднал сумата от около 3 000 лв., съхранявана в спалнята на пенсионера; от 77-годишна бургазлийка взел 200 лв. назаем с обещание да бъде върната.

Извършителят на деянията направил пълни самопризнания. С определение на Бургаския районен съд е задържан с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на ОДМВР – Бургас.
 
Информационна агенция Фокус