/ iStock/Getty Images
Тайнственият и интересен свят на влечугите оживява в изложбата “Snake House”.

Тя включва 27 терариума, а обитателите им са едни от най-екзотичните и отровни змии и гущери, родом от различни райони на света. Изложбата може да се разгледа до 15 април в Бургас, експозиционен център „Флора“, зала 1, съобщиха Общината.

Показват отровни змии и гущери на изложба в Бургас

Посетителите ще имат възможност да научат интересни подробности и факти от живота на различните видове, сред които са „Горска кобра” от африканските горски райони; Пясъчни отровници - известни като ефи; Гюрза - змията с най-скъпата отрова.

Сред интересните екземпляри е и най-големият гущер „Тегу” в България, с внушителната дължина от 1.20 метра. Той е доброжелюбен и дори се отглежда като домашен любимец. Това са и първите топлокръвни гущери, които могат да увеличават температурата на тялото си с до 10 C.

В изложбата намират място още Каскавела, най-смъртоносната гърмяща змия, Тексаска гърмяща змия албинос - единствения по рода си екземпляр на Балканите. Черноврат варан – миролюбив и спокоен, но криещ потенциала на огромните си братовчеди от Комодо; Пепелянки.

Организаторите са се постарали да задоволят и желанията на по-смелите гости с няколко вида влечуги, които не са отровни, а напълно безопасни, за всички желаещи да ги докоснат или да се снимат за спомен.

Изложбата се организира от „ЗмиарникЪ”. Билетите са с цени от 5 лв. за възрастни; 3 лв. за ученици и пенсионери; 2 лв. за деца под 7 години, безплатно за хора с увреждания.