змия
змия / BBC
Истински шок изживя австралийка докато пазарува в хранителен магазин. Когато се спряла пред щанда с подправките, срещу нея се изправила триметрова змия.

24-годишната Хелаина Алати се разхождала с пазарската количка в супермаркет в Сидни, когато видяла влечугото. Магазинът се намира в покрайнините на града, където има големи територии с храсталаци.

Островът на кобрите - най-опасното място в света

"Обърнах си главата и видях змията, която е само на 20 см. от лицето ми. Гледаше право към мен", сподели тя пред BBC.

За щастие Хелаина се занимава със спасяване на диви животни и била добре запозната с видовете змии и тяхното поведение. Тя веднага разпознала влечугото като диамантен питон, който не е отровен.

Успяла да запази хладнокръвие, особено след като се огледала и наоколо не видяла никой, който може да й помогне. И разбрала, че всъщност змията разчита на нейната помощ.

Видеото може да видите на сайта на BBС ТУК.

"Тя ме гледаше през цялото време и сякаш очите й казваха: Моля те, може ли да ме изкараш навън", разказа още Хелаина Алати. Тя веднага уведомила персонала на магазина и си предложила помощта. След това отишла до дома си, от където взела специална торба за залавяне на змии. Хванала влечугото за опашката, след което то само влязло в мрежата.

Будистки монах се грижи за застрашени змии в манастир (ВИДЕО/СНИМКИ)

Хелаина е пуснала змията в крайградските храсти, далеч от домовете на хората.
BBC