Роднини и близки на убития Евелин Дуков обсадиха Апелативния съд
Роднини и близки на убития Евелин Дуков обсадиха Апелативния съд / Веселин Максимов
Апелативният съд решава
95650
Апелативният съд решава
  • Апелативният съд решава
Бургаският апелативен съд заседава по жалба на 59- годишния Владимир Колев, който на 3 декември блъсна и уби на място велосипедиста Евелин Дуков в центъра на Приморско, след което избяга и се скри в детски лагер. Колев иска да бъде освободен под домашен арест заради влошено здравословно състояние.

След смъртта на Евелин: Протест при входа на Приморско

Владимир Методиев Колев не се яви в съда със същото оправдание. В молбата си той твърди, че се е възобновила стара негова десетгодишна травма от удар с брадва в главата и последвало изтичане на част от мозъка. Представи го служебният му защитник Радостин Пенев. Пред съда той наблегна на твърдението, че няма как Колев да се укрие или избяга и няма твърди доказателства, че именно той е шофирал колата, сгазила 33-годишния Дуков.
 
Пиян шофьор убил велосипедиста в Приморско

Прокурорът по случая Георги Ханджиев заяви, че съществуват недвусмислени доказателства за вината на Колев, който след катастрофата избяга и се скри в близкия ученически лагер „Родни простори“. Натривките от капака и предното стъкло на колата му са от загиналия на място мъж, всички свидетели твърдят, че именно той е шофирал с установената след това концентрация на алкохол 2.22 промила в кръвта, експертизите твърдят същото.
 
Кола уби велосипедист в Приморско, шофьорът избяга

Защитникът на Владимир Колев обяви, че той не отрича, че пие много. Причина за това била болната му от деменция 83-годишна майка, за която трябва да полага ежедневни грижи. И поиска заради възобновената травма на главата, обвиняемият да бъде освободен под домашен арест. Апелативният съд ще обяви своето решение в 14.00 часа.
 
Чуйте детайлите в звуковия файл