Звездичка
Звездичка / netinfo
Стотици малки футболни звездички от детските градини на Бургас върнаха надеждите. Че нещо може да се промени и то реално, с конкретни стъпки за бъдещето у нас, на най-популярни спорт.

В целия състезателен цикъл от формата "Мини Шампионска лига" за порасналите бебета, се върна вярата и сред най- големите песимисти. Още в пресявките неотдавна бе загатнато, че фундамента вече е излят и се надгражда.

Финалната четворка затвърди впечатленията. Битката за медалите, купите, грамотите и предметните награди бе изключително вълнуваща и преобрази и най- навъсените физиономии в спортна зала Младост. Организатори на утвърдилата се надпревара между детските градини по случай Никулден са ДФК Звездичка, община Бургас и БФС.

Златни медалисти станаха ДГ "Раковина" които при рулетката на дузпите в големия финал се наложиха срещу ОДЗ №4 "Калина Малина. Бронзът в малкия финал бе извоюван от ОДЗ "Радост" срещу ЦДГ "Златното ключе".

Преди това четирите тима- финалисти играха полуфинали. Малчуганите бяха наградени от Веселина Деведжиева- шефка на дирекция Спорт към община Бургас, Иван Кузманов- известен общественик и съмишленик на школата, както и други известни персони. Отпадналите от финалите отбори, бяха наградени след квалификациите. Те се проведоха преди близо десет дена.

Всички са част от голямото семейство на бургаския футболен клуб и усвояват дозирано футболната азбука. Благодарение на съвместните усилия между школата и общината бяха изградени и много спортни площадки в дворовете на учебните заведения. Всички деца пък са облечени от главата до петите с модерна екипировка, благодарение на известен спонсор. 

"Изпращаме една успешна година. Много трудна в много направления, но децата и техните родители мотивират за да правиш жертви постоянно в името на общото благо" казаха от екипа на "звездичките".