/ Община Бургас
Филмът "Рокендрол" за легендарните рок групи от 80-те и началото на 90-те години на миналия век, „Нова Генерация“, „Контрол“, „Ревю“, „Ахат“, „Ера“, „Ер Малък“, „Кале“ и „Хиподил“, ще закрие Международния филмов фестивал в Бургас на 25 юли.

За ценители: Израелски виолист и цигуларка от Испания с концерт в три части

Лентата е вълнуващ разказ по спомените на членове на тези банди, които навремето бяха водачи на контракултурата в бивша социалистическа България. Те изпълняват някои от най-големите си хитове и разказват за своето развитие по мазета и всякакви други места за свирене.

“Распрегайте, хлопцы, кони” - идват кубанските казаци

Задочен диалог с някогашните си колеги води от църквата в едно селце отец Божидар - бившият солокитарист на „Ахат“, автор на емблематичната песен за българския рок "Черната овца". Филмът отдава почит на невероятния поет и музикант Димитър Воев от „Нова генерация“.

Разказът проследява и днешното битие на някогашните бунтари. Сцените на Международния филмов фестивал ще бъдат на открита сцена "Охлюва" и в Културен център "Морско казино" от 19 до 25 юли. Организатор на събитието е „Eleven Twelve“ в партньорство с Община Бургас.