Соня Игнатова за медиацията като алтернатива преди съда
Соня Игнатова за медиацията като алтернатива преди съда / netinfo
Две седмици ще разясняват на бургазлии и магистрати за ползите от извънсъдебната практика
Соня Игнатова за медиацията в Бургас
95188
Соня Игнатова за медиацията в Бургас
  • Соня Игнатова за медиацията в Бургас
Окръжният и Районният съд-Бургас организират  "Дни на медиацията". От 13 до 24 ноември граждани и съдии ще могат да се запознаят с иновативната за страната и града ни практика, която урежда предсъдебно спорове и казуси, с цел облекчаване на съда. Кампанията е национална и се провежда в няколко града в страната. 

Медиатори побеждават училищната агресия

"В работна среща на тема „Медиацията и приложението й в дела, в които се засягат интересите на деца“, на 16 ноември, ще бъдат обсъдени възможностите за прилагането на медиацията при разглеждане на дела, в които се засягат интересите на деца.

В нея вземат участие магистрати, разглеждащи граждански дела, представители на Центровете за обществена подкрепа в Бургаска област, на Центъра за превенция на насилието и обществения посредник Тодор Стамболиев. А другата седмица медиаторите ще правят безплатни консултации с граждани", обясни говорителят на Окръжния съд в Бургас -  Соня Игнатова. 

Повече за смисъла на медиацията и за кампанията през тази и следващата седмица в Бургас, чуйте повече от Соня Игнатова в звуковия файл: 

Медиацията - начин при съдебен спор и двете страни да спечелят