Регата "Великден" стартира в Несебър
Регата "Великден" стартира в Несебър / netinfo
Несебърският залив посрещна силни ветроходци. Най-малкият е на 7, а най-възрастният участник е на близо 70
Ветроходна регата Великден
93299
Ветроходна регата Великден
  • Ветроходна регата Великден

Акваторията на Несебърския залив побеля днес от десетките лодки на състезатели от общо 13 клуба на страната. Слънчево време и твърде слаб вятър белязаха началото на регатата "Великден".  Домакин на състезанието в навечерието на най-големия християнски празник е ОМК "Несебър 2000", чиито ветроходци традиционно обират купи и медали в републикански и международни първенства и Община Несебър. 

Във второто събитие от старта на сезон 2017 влизат 7 класа лодки. Най-много от клас "Оптимист" -  61 на брой, с "Лазер - 4,7" са 12, а с "Лазер Радиал" са 8, толкова са и със "Стандарт", 10 са "Фин". Най-малкият участник е 7-годишната Щарлот Пиер от клуба в Сарафово. Най-възрастният е Никола Александров от софийския "Академик", от клас "Фин". Той е близо 70-годишен. В надпреварата е сериозно участието на домакините от ОМК "Несебър 2000". Клубът на шампионите участва с 25 състезатели. 
Минути преди началото, 17-годишният Димитър Вангелов от ОМК "Несебър 2000" и Румен Тодоров на 15 години, негов съотборник, си пожелаха силен старт, попътен вятър и твърда победа. Чуйте повече в звуковия файл:  

Ветроходци
netinfo

Ветроходци
netinfo

Ветроходци
netinfo

ОМК Несебър 2000 - ветроходци
netinfo

Регата Великден
netinfo

Регата Великден Несебър
netinfo

Регата Великден
netinfo

Вторият старт за сезона от календара на Федерацията по ветроходство, носи на състезателите точки за влизане в националните отбори за предстоящите европейски и световни състезания в съответните класове. 
Регата „Великден“ ще се ръководи от: състезателните правила по ветроходство 2017 – 2020 (RRS), правилата на съответните класове, обявата за състезание (с изключение на промените направени в състезателните инструкции) и от състезателните инструкции на проявата. Ще се прилага Приложение „P“ от Състезателните правила по ветроходство (RRS) 2017 – 2020.