Полицейски участък, видеонаблюдение и пенсионерски клуб в к-с „Г.Бенковски“ в Ямбол
Полицейски участък, видеонаблюдение и пенсионерски клуб в к-с „Г.Бенковски“ в Ямбол
Община Ямбол ще предостави на Министерството на вътрешните работи помещения, общинска собственост, с цел откриване на полицейска приемна. Помещенията се намират в непосредствена близост до бл.15 в к-с „Георги Бенковски“.
Във връзка с реализирането на тази идея кметът на Ямбол Георги Славов  е направил предложение в Общински съвет- Ямбол за промяна в бюджета на община Ямбол за 2019 година, с което в разчета на капиталовите разходи да бъдат включени 40 000 лева за ремонт на покрива на сградата, подмяна на дограмата и полагане на топлоизолация.

ямбол славов


Предвидено е и монтирането на видеонаблюдение в квартала. За целта е необходима промяна в бюджета за осигуряването на 200 000 лева.
„Това са част от мерките, които общината предприема за подобряване на условията на живот в к-с „Г. Бенковски“. За мен приоритет е сигурността на хората в квартала, което значи сигурност и за Ямбол. Полицейски участък, заедно с денонощно видеонаблюдение ще ни гарантират тази сигурност“, заяви днес кметът на Ямбол Георги Славов, който направи оглед на помещенията в сградата, заедно с гл.инспектор Тихомир Танчев-началник на РУ Ямбол  към ОД на МВР-Ямбол.

ямбол славов


В същата сграда ще бъде отделено помещение, в което ще бъде обособен Квартален клуб на пенсионера. Откриването на пенсионерския клуб е резултат от поет ангажимент в отговор на заявено желание от жителите на квартала.
Библиотечният клон на НЧ „Зора-1945“ ще бъде преместен в задната част на обекта.