/ Burgas1.org
Ще има ли Бургас официален нудистки плаж ще стане ясно след днешното заседание на местния парламент. Предложението на Живко Табаков за обособяване на зоната при Атанасовска коса ще бъде разисквано от съветници, които се събраха за последната си лятна сесия.

Предложение на Табаков: „Атанасовска коса -2” да стане нудистки плаж

Припомняме, че в града започна подписка от гражднаска организация, която се обяви против нудистите на плажа. До момента своята подкрепа са дали над 1 500 души. 

Почти 40 са докладните записки, внесени за разглеждане от Съвета. Сред тях е и друго предложение на Табаков - за организирането на фестивал на маскарадните игри. Редовното заседание започна с доклад на кмета Димитър Николов за изпълнението на бюджета на администрацията и сметките за средства от Европейския съюз към края на миналата година. Негово е и предложението за приемане на наредба за изграждането и опазването на зелената система на Бургас.

В Бургас тече подписка срещу... голите по плажа

Съветниците ще разискват и въпроса с кандидатстването за цялостно саниране на ДКЦ I и отдаването на част от сградата на Автогара „Юг“ под наем /за кафене/. В своя докладна от ГЕРБ настояват и за организиране на кампания за разделно събиране на стари автомобилни гуми, а Георги Дракалиев иска средства за униформи за Втори ученически гвардейски оркестър към ПГЕЕ „Константин Фотинов“.