Шанс за недоносените бебета на Бургас
Шанс за недоносените бебета на Бургас / netinfo

Отделението за рискови новородени деца в Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов" в Бургас получи чисто нов, модерен кувьоз.
Апаратурата е дарение от сдружение „Кауза", което набира средства, чрез кампанията „Да оставим следи".
Благотворителната инициатива под патронажа на председателя на Съюза на артистите в България - г-н Христо Мутафчиев събира по нестандартен начин средства в помощ на недоносени новородени деца, тежко болни деца и деца с инсулинозависим диабет.
Неонатологичното отделение към ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов" град Бургас е диагностично-лечебно звено, ръководено от лекар - педиатър с неонатологична насоченост. Отделението разполага с отлични условия, много добра медицинска апаратура и традиции в медицинските грижи и отглеждане на тези рискови деца до извеждането им от недоносеността и изписването им в домашни условия, след достигане на необходимите килограми.
В момента отделението към Дома разполага с 10 кувьоза. Съвременната апаратура, с която работи лечебното заведение дава възможност да се поддържа високият стандарт и оптималните условия за доотглеждане на деца с ниско и екстремно ниско тегло, и отглеждане на рисковите бебета.
Ръководството и екипът на „Вяра, Надежда и Любов" изказват огромната си благодарност към всички хора, участвали в Кампания „Да оставим следи III" и към целият екип на сдружение „Кауза".