Сделката за Хлебозавода отива  в съда
Сделката за Хлебозавода отива в съда / netinfo

Съдебен иск за частично разваляне на договора за покупко-продажба на сградата на стария хлебозавод на ул “Христо Ботев” 13 да заведе управителя на общинската фирма “Хляб и хлебни изделия” решиха общинските съветници днес. Това трябва да стане до 31 януари следващата година, според гласуваните на сесията срокове. Съветниците приеха предложенията на временната комисия, създадена по инициатива на Георги Манев от СЕК . Целта на тази комисия бе да провери дали е ощетена общината при продажбата на сградата в центъра на града , част от собствеността на общинското дружество.

Става дума за сделка реализирана през 2006 година между “Хляб и хлебни изделия” и фирмата “Онтайм”, чийто собственик доскоро беше общинският съветник Ваклин Стойновски. Впоследствие самият Стойновски продава сградата на друга фирма и в момента тя е със смесена собственост, включително и общинска.

Съветниците днес не приеха предложението на представителите на СЕК и Атака за освобождаване от длъжност на управителя на общинското дружество Пенка Филева. Беше решено на следващата общинска сесия да бъде изслушан отчет за състоянието на фирмата в периода след приемането от предишния ОбС на Оздравителната й  програма .