/ Снимка: ГЕРБ-Бургас
Рехабилитацията на отсечката от разклона за с. Българи до местността "Папазова нива" вече е приключила напълно. В това се увериха лично и на място народните представители от ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева и Диана Саватева.

Стартира ремонтът на отсечката Бургас-Ветрен

Те инспектираха ремонтирания участък от 10 км, част от голямата артерия Царево-Малко Търново в присъствието на кмета инж. Георги Лапчев. Извършените дейности са на стойност 1 200 000 лв. Сега жителите от региона на Бургас могат да пътуват комфортно и безопасно, коментираха народните представители.

1,6 млн. лева за пътя Царево-Малко Търново

„Следващата стъпка е цялостен ремонт на пътя Царево-Малко Търново. Вече са предприети действия по обявяване на тръжна процедура за избор на проектант. Така, на база на проекта, ще бъде извършена и цялостната рехабилитация на важната за Област Бургас пътна артерия“, подчертаха депутатите.

Те  се запознаха и с общинските инфраструктурни проекти и ремонти в Царево. Един от тях е разширяването на сградата на администрацията. Кметът Лапчев показа на Василева и Саватева как вървят допълнителните укрепителни дейности на съществуваща велоалея, свързваща  Царево и кв. Василико, както и реновирането на морската сцена в града.

Народните представители проведоха и среща с кмета на община Малко Търново Илиян Янчев. И видяха на място протичащата в момента пълна реконструкция на улици и тротоари. Близо 800 000 лв. бяха отпуснати от държавата в края на миналата година с постановление на Министерски съвет.

Внимателно по пътя Обзор – Слънчев бряг

Сред улиците попадат централните „Стара планина“, „Райна Княгиня“, „Родопи“ и други. Реконструирана и модернизирана е и сградата на Районно управление "МВР-Малко Търново“. Проектът се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020 г.

Бургаските депутати обсъдиха актуалната ситуация за  състоянието на интегрираната система на наблюдение и охрана по границата. При последния парламентарен контрол Димитър Бойчев и Диана Саватева отправиха питане към министъра на вътрешните работи Младен Маринов по темата.

От отговора стана ясно, че той е поел ангажимент за посещение на Малко Търново и среща с кмета Илиян Янчев. В Малко Търново бе обсъдена и възможността на общината да използва новата програма на социалното министерство в помощ на възрастните хора и на хората с увреждания.