/ МВР
Задържаха седем души
Разбиха наркооранжерия в Бургас, съобщиха от полицията.

МВР

В рамките на специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, проведена под наблюдението на прокуратурата, служители на отдел „Криминална полиция“ в ОД на МВР-Бургас са предприели претърсване в помещение в промишлената зона на града.

МВР

Намерени са 92 конопени растения, подготвени за изсушаване, 94 саксии, в които били отглеждани конопените растения, пликове с 400 грама канабис, както и влагоабсорбатор, вентилатори, термометри, близо десет неонови лампи, специални филтри за неутрализиране на отделяната от растенията специфична миризма, течни торове и подсилватели за почва.

МВР

Арестувани са седем души за срок от 24 часа. В рамките на претърсването са иззети мобилни апарати, ползвани от задържаните, преносими компютри, електронни носители, ръкописни бележки, съдържащи записки за отглеждане на растенията и други.

МВР

Проведени са множество разпити на свидетели, огледи и претърсвания. По случая у образувано досъдебно производство, раследването продължава под прякото ръководство и наблюдение на прокуратурта.