/ пресцентър, прокуратурата
Разбиха действаща модерно оборудвана наркооранжерия в село Говежда, Монтанска област. Работата по случая започна след постъпил оперативен сигнал, съобщават от прокуратурата.

В две стопански помещения, с площ от около 300 кв.м, са открити голямо количество кофи с разсад на канабис с различна големина. За отглеждането на растенията била изградена система за капково напояване, поставени вентилатори, осветителни тела, уред за измерване и поддържане на температурата и влажността на въздуха.

На място, в пластмасов бидон, е открита суха тревна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Иззети са пликове, машина за вакуумно пакетиране, електронна везна.
 

пресцентър, прокуратуратаОбразуваното досъдебно производство се води за отглеждане на растения от рода на конопа и незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. Разследването се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана.

Понастоящем се установяват собствениците на въпросните помещения. Назначена е дактилоскопна експертиза на иззетите на място следи.
 

пресцентър, прокуратурата