Прокурор Костов: Разбит е работещ  контрабанден канал
Прокурор Костов: Разбит е работещ контрабанден канал / netinfo
Предотвратеният опит за незаконно пренасяне на златни накити и валута за около 670 000 лева на ГКПП Малко Търново е част от контрабанден сигнал. Това съобщи днес зам.-окръжният прокурор на Бургас Светлозар Костов.

”Смятаме, че сме разбили работещ канал, който и друг път е използван. Основания за това ни дава открития тайник на автобуса, който представлява специално пригодена заводска кухина под стълбите на задната врата” –каза прокурор Костов. Той допълни, че ако прокуратурата си свърши добре работата от това дело в държавния бюджет ще влязат около 1 млн. лева.

На 2 септември митничарите  на ГКПП Малко Търново задържаха пътнически автобус на фирмата „Йозлем” с 10 кг злато, 161000 евро и 98000 долара.

54- годишният шофьор на автобуса Несми Кормаз  е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” и се очаква тя да бъде потвърдена от Апелативния съд в Бургас.

Мъжът е направил частични самопризнания. В случая са извършени две престъпления- контрабандата за златни накити и пренасянето на некеларираната валута. Прокурор Костов заяви още че, тепърва ще се изяснява самоличността на други замесени лица, маршрута на контрабандата и колко пъти автобусът е минавал през Малко Търново.

Началникът на РМД Бургас Димчо Кирязов съобщи, че митничарите заловили пратката ще бъдат предложени за награда.