Започнато е разследване за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди от Районна прокуратура - Несебър на база постъпили данни от преписка на Районно управление - Несебър за инцидент с двама български туристи в увеселително заведение в курорта "Слънчев бряг". Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Пред заведение в Слънчев бряг: Кадри с насилие над момиче и момче

Случаят е от 8 юли. На следващия ден кадрите от инцидента бяха разпространени в социалните мрежи.

Около 4:50 часа сутринта е подаден сигнал за инцидент в заведението. До момента са свалени обяснения от трима охранители на дискотеката, други служители, както и от клиентката на заведението, "неутрализирана" с белезници заради агресивно поведение. Тя е била придружавана от млад мъж. 

Иззети са записи от видеокамери, намиращи се в и около увеселителното заведение, както и на близки обекти с цел установяване самоличността на мъж с цивилно облекло, нанесъл няколко удара на клиентката. И на двете страни в конфликта са съставени полицейски предупредителни протоколи.

Предстоят допълнителни полицейски действия под ръководството на Районна прокуратура - Несебър с цел изясняване на детайли по възникналия инцидент.

През май стана ясно, че над 350 служители от МВР от вътрешността на страната ще бъдат командировани за летния туристически сезон в черноморските курорти. 
Галя Тенева/БТА