/ netinfo
Тракийското светилище Бегликташ, резерват Ропотамо, местността „Вълчаново кале“, познато като „Лъвската глава“, подводният параклис „Св. Николай Чудотворец“ и красивата скулптура на русалка в местността „Крокодилите“- Това са само част от забележителностите, които Община Приморско ще представи на туристическото изложение „Уикенд туризъм“ в Русе. То ще продължи до 12 май

Посетителите имат възможност да се насладят на видеоклип с красотите на морския курорт от птичи поглед, ще бъде прожектиран и рекламния клип на предстоящото трето издание на ултра крос триатлона „Лъвско сърце 2018“.

Акцент е поставен и върху културия и спортен календар през летните месеци. В него са заложени фолклорни и съвременни танцови фестивали, музикални конкурси, спортни състезания и други.

Подбрани фдбрани фотоси се показва и богатата колекция от артефакти в Историческия музей в морския град. А в центъра на събитието ще бъде уникалното златното съкровище от времето на Александър Македонски, открито в местността „Силихляр“ и превърнало се в находка №1 на България за 2016 г.